31 (segona part)

I seguim amb el repàs als darrers 31 dies que havíem iniciat en l’entrada anterior. Ens havíem quedat just després de l’escrutini del 22 de maig.

Amb el panorama sorgit de les urnes, corresponia a la força més votada, el PSOE, iniciar les converses per a tractar de formar govern. Així va ser, i el Col·lectiu 03820 ens reunírem amb ells a l’Ajuntament per conversar i veure els aspectes que ens unien i els que no. També ens varem reunir amb el Partit Popular en el mateix sentit, a l’igual que amb Esquerra Unida i amb el BLOC. En aquest darrer cas, malgrat no haver obtingut representació al consistori, consideràvem que era important veure’ns i parlar de qüestions de programa.

Reunió entre el PSOE i el C-03820Reunió entre el PP i el C-03820En total ens hem juntat aquest mes 3 vegades amb el PSOE, 3 amb el PP, 1 amb EU i 1 amb el BLOC. Durant les reunions amb PSOE i PP se’ns van fer diversos oferiments. A tots varem contestar el mateix: el Col·lectiu 03820 tenia (i té) intenció de complir els compromisos anunciats, i començaríem a demostrar-ho al ple de constitució del nou Ajuntament, al permetre que governara la llista més votada.

L'Ajuntament el dia de la seua constitució11/JUNY A les 11 hores, en una sala atapeïda, s’iniciava el primer plenari d’aquesta legislatura (retransmès en directe per Ràdio Cocentaina). Després de que tots els regidors electes prengueren possessió com a tals, es va procedir a triar alcalde. El PSOE va proposar Rafael Briet i el PP Adolfo Sancho, mentre que C-03820 (i EU) vam declinar proposar candidata. Temps per a la votació. PSOE i EU votaren Rafael Briet, el PP va votar Adolfo Sancho i el Col·lectiu 03820, tal i com ens havíem compromès, ens abstinguérem per deixar que l’alcalde fora el de la llista més votada a les eleccions, és a dir, Rafael Briet, del PSOE. PRIMER COMPROMÍS ACOMPLIT.

Membres del Col·lectiu 03820 al ple de constitució de l'Ajuntament

Membres del Col·lectiu 03820 al ple de constitució de l'Ajuntament

Es varen imposar les insígnies del municipi als regidors i arribà l’hora dels discursos. El del Col·lectiu 03820 fou pronunciat per la nostra portaveu a l’Ajuntament, la regidora Esther Blanes (en unes hores/dies el penjarem al blog). Ja teníem alcalde i regidors, però ara quedava el més complicat: confeccionar govern.

Hem seguit (fins fa un parell de dies) reunint-nos amb PSOE i PP. La intenció del Col·lectiu 03820 era (i és) simple i clara: volem un govern on treballen tots i que al poble li coste molts menys diners que fins ara. Per aconseguir açò, proposàvem dues mesures. D’una banda, que els 17 regidors dels quatre partits estigueren representats proporcionalment al govern. D’altra, que s’eliminaren les dedicacions exclusives i els sous excessius dels regidors. El PSOE ens va passar una proposta que no anava en aquest sentit.

22/JUNY (Hui) Nosaltres responem a la proposta del PSOE amb un document que reflecteix la nostra postura, i sol·licitem que convoquen una reunió que, malgrat ser de sentit comú i molt necessària, encara no s’ha produït: una reunió dels quatre partits. Fins i tot manifestem la nostra voluntat de convocar-la en cas que ningú ho faça abans del 27 de juny. Posteriorment, aquest mateix dia, el PSOE, amb plena legitimitat, decideix fer de nou un pacte de govern amb EU i repartir-se amb ells les delegacions. No ha estat possible un govern de tots, per a tots, però nosaltres no ens donem per vençuts i esperem que hi haja eixa reunió entre els quatre partits per poder acordar altres qüestions importants.

On ens trobem ara? El PSOE ha format un govern en minoria. És potestat de l’alcalde confeccionar el seu govern i repartir delegacions. Tanmateix, que nosaltres hàgem fracassat en la nostra pretensió d’un govern de concentració no vol dir que fracassem també en la intenció d’acabar amb els exagerats sous dels regidors alliberats. Aquesta competència és del plenari, no de l’alcalde, i esperem arribar a un acord en aquest sentit, si no amb el PSOE, amb el PP i EU.

Tan prompte es convoque el ple per a tractar aquest tema ho farem públic. De moment, això és tot pel que fa a l’Ajuntament.

El Col·lectiu 03820 seguim amb les nostres activitats: hem donat la benvinguda a nous companys, hem realitzat una nova assemblea general i hem començat a treballar en diverses qüestions per tal d’aportar coses positives al poble de Cocentaina, des de l’oposició. Hui mateix ens hem reunit amb gent de la Asociación Babilón per tal que ens explicaren com es podrien posar en marxa alguns projectes d’inserció laboral a Cocentaina.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>