31 (primera part)

Hola, Cocentaina! Hola, món! Hola de nou a tots i a totes. 31 és el títol d’aquesta entrada perquè són els dies que han passat des de les Eleccions Locals. Ha estat un mes que ha donat per a molt.

Llavors, vos preguntareu alguns, per què aquest blog ha estat en silenci? Doncs fonamentalment per dues raons: La primera, que l’encarregat de mantindre’l -aquest és un blog ‘casolà’, ‘hecho con amor’- acaba de finalitzar els seus exàmens i obligacions acadèmiques. La segona, més important, és que després del panorama sorgit arran del resultat electoral i les posteriors negociacions, creiem que era moment de no dir res que poguera perjudicar l’enteniment entre les distintes forces polítiques. Es tractava de parlar poc per ací i molt a la mesa de negociació per intentar arribar a un acord del que se’n beneficiaren tots els ciutadans de Cocentaina i no els seus representants.

Preguem que ens excuseu si en algun moment heu entrat cercant novetats i veieu que el blog estava immòbil. Al Facebook i al Tuenti ha succeït el mateix, i sols de tant en tant anàvem ‘tuitejant’ un parell de frases per recordar-vos que estàvem ací i que els nostres esforços tenien un objectiu. Malauradament, no ho hem aconseguit, i l’entesa que perseguíem ha escapat. Però això ha passat ara, 31 dies després. ¿Què tal si fem un repàs a l’últim més?

22/MAIG: Se celebren les Eleccions Locals a Cocentaina i… gràcies, moltes gràcies a tots, perquè el Col·lectiu 03820 aconsegueix entrar a l’Ajuntament amb 2 regidors.

El resultat electoral fou el següent:

PSOE – 2.652 vots – 7 regidors | PP – 2.471 vots – 7 regidors | C-03820 – 666 vots – 2 regidors | EUPV – 355 vots – 1 regidor | BV – 311 vots | UCE – 15 vots | Vots en blanc – 106 vots | Vots nuls – 107  vots | Abstenció – 2.417 votants

Analitzant els resultats, a nosaltres ens han cridat l’atenció diversos aspectes:

-Tots els partits que tenien representació municipal han perdut vots respecte al 2007.

- No s’ha reduït l’abstenció, han augmentat els vots en blanc i s’han triplicat els vots nuls, el que evidencia un malestar creixent de la ciutadania amb tots els partits polítics, que n’haurien hauríem de prendre bona nota.

- Malgrat comptar amb 311 vots, el BLOC no ha obtingut regidors. L’actual llei electoral impedirà que eixos 311 votants se senten representats a l’Ajuntament. Sempre que es perd una veu al consistori se’n ressent el pluralisme.

- El Col·lectiu 03820 hem aconseguit el primer dels objectius: entrar a l’Ajuntament i trencar les majories.

I per no allargar massa aquesta entrada, el que ha passat després del 22 de maig ho detallarem en la següent, en unes hores.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>