… i el PSOE de Cocentaina ho impedeix

Com hem contat a l’entrada anterior, el Col·lectiu 03820, juntament amb Compromís i UPyD, vam presentar una moció a l’ajuntament amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTB.

Després del rebuig a la moció de l’any passat, oblidada ja la polèmica, pensàvem que enguany el text si podia eixir endavant, si no amb el suport de tots, almenys sí sense l’oposició de ningú.

El dia 30, moments abans del plenari, encara aconseguim parlar amb el PP. En 2012 els seus vots en contra havien rebutjat la moció. Els expliquem el sentit de la iniciativa, que no va en contra ningú i que pot ser positiva per a moltes persones. No sabem si és per aquesta ràpida conversa, o perquè la moció enguany és millor (es nota el treball de UPyD, Compromís i el 03820) o si és perquè han reflexionat durant aquest any, el cas és que al plenari el portaveu popular Adolfo Sancho anuncia que el seu grup s’abstindrà. Camí lliure per a que s’aprove la moció, vam pensar nosaltres. El Col·lectiu 03820 vota a favor i tot seguit ho fa també Esquerra Unida. La postura de Ferran Albors ens va alegrar moltíssim i ens va fer pensar que enguany la moció sí que anava a prosperar. Però estàvem equivocats, molt, i ho veuríem sols un minut després. Els regidors del PSOE, els set, voten en contra. Són els únics que ho fan. Set vots en contra, tres a favor, set abstencions. S’acaben de carregar la moció del Col·lectiu 03820, Compromís i UPyD.

En certa manera va ser una situació inesperada, si tenim en compte els discursos a que ens tenen acostumats (no a Cocentaina, però sí el PSOE d’altres llocs) i que l’any passat, amb una proposta d’acord bàsicament idèntica, es van abstindre. Clar està que en 2012 el PP els havia fet la “faena bruta” de votar en contra. El PSOE va aprofitar això l’any passat (el PP vota sempre primer al ple) i es va abstindre: li servia igual i a més podia “nadar i guardar la roba”. Però enguany, com que el PP s’havia abstingut, al PSOE no els quedava més remei que “embrutar-se” per a tombar la moció. I així ho van fer, sense que ens ho haguérem arribat a imaginar mai. I no per manca de senyals, precisament.

És evident que al PSOE li costa una barbaritat votar a favor de les propostes del Col·lectiu 03820. No importa si la idea és bona o si encaixa amb el que suposadament és el seu ideari: si voten a favor d’una iniciativa nostra, ells mateixa diuen que no era la seua prioritat però que no els ha quedat més remei. O inclòs si veuen la possibilitat, fan per capgirar-la i atribuir-se-la, cosa que tant se’ns dóna mentre les iniciatives isquen endavant. El cas és que dubtàvem raonablement de que el PSOE de Cocentaina votara a favor de la nostra moció, però mai pensàvem que arribarien al punt de votar en contra, com finalment va ocórrer.

Hem après d’això i hem de reconèixer que almenys enguany s’han atrevit a ser coherents i votar consegüentment amb les seues accions (perquè el que pensen escapa al nostre coneixement). Unes accions encaminades a carregar-se la nostra iniciativa ja des d’abans del plenari, perquè just la vesprada anterior el PSOE va presentar precipitadament una moció sobre el mateix tema, per tractar de contrarrestar i anular la nostra.

La nostra posició sobre eixa “contramoció”, el seu resultat i la resta de l’actuació del PSOE amb el tema els expliquem i valorem al comunicat que hem distribuït als mitjans de comunicació, i que podeu llegir en la següent entrada.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>