Intentem declarar Cocentaina poble amic de les persones LGTB…

Ara fa un any el Col·lectiu 03820 vam presentar una moció amb motiu del dia internacional de l’Orgull LGTB (Lèsbic, Gai, Transsexual i Bisexual).

El ple va rebutjar la moció. Només les regidores del Col·lectiu 03820 van votar a favor. El Partit Popular va emetre cinc vots en contra (un dels seus regidors estava absent i altre es va abstindre). Partit Socialista i Esquerra Unida es van decantar per l’abstenció, i per això foren nominats al “Premio Barrotes y Alambre de Espino 2012” que atorga l’Associació d’Ex-Presos Socials d’Espanya.

Aquell mateix dia, després del rebuig a la moció, el Col·lectiu 03820 ja vam anunciar públicament que ho tornaríem a intentar. I dotze mesos després així ho hem fet, perquè seguim creient en una reivindicació que és justa i perquè amb gestos i accions concretes, un ajuntament com el nostre pot fer una gran contribució al reconeixement i a la visibilitat, que és un aspecte lligat a la igualtat.

Després de les argumentacions que van fer la resta de partits en 2012, per a enguany vam decidir buscar afinitats fóra de l’ajuntament, convençuts de l’existència d’una realitat social que no reflectia el ple. Així és que vam contactar amb Unión Progreso y Democracia i amb la coalició Compromís per Cocentaina, que de seguida van voler treballar conjuntament perquè compartim un mateixa visió del tema.

Amb uns quants dies de treball i les aportacions dels tres partits ja teníem enllestit el text definitiu de la moció (consulteu-lo ací). Un text que feia menció dels avanços socials i legals en matèria LGTB, així com un reconeixement a les persones homosexuals, bisexuals i transsexuals represaliades per la seua “dissidència” sexual o de gènere.

Entre les propostes d’acord figurava la de declarar Cocentaina “poble amic del col·lectiu LGTB”, un gest institucional en favor de la visibilitat i per refermar la dignitat. Un gest amb el que manifestar públicament que les persones homosexuals, transsexuals i bisexuals són respectades i volgudes a Cocentaina i que ací poden sentir-se segures. Un gest que no seria buit, perquè anava acompanyat d’altres propostes per aconseguir que es corresponguera amb la realitat.

Aprofitant la data simbòlica del dia internacional contra l’homofòbia i la transfòbia, el divendres 17 de maig registràvem la moció a l’ajuntament de Cocentaina, per tal que fóra tractada al plenari del dia 30.

I el resultat es conta en la següent entrada.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>