Valoració del rebuig a declarar Cocentaina “poble amic de les persones LGTB”

Després de l’esdevingut al plenari de Cocentaina el dijous, 30 de maig, on el PSOE va votar en contra de la moció presentada conjuntament pel Col·lectiu 03820, Compromís i UPyD amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTB (Lèsbic, Gai, Transsexual i Bisexual), volem manifestar el següent: Des del dia 17 de maig, moment en que presentem la moció al registre municipal, les accions del partit socialista han estat encaminades a tombar la nostra iniciativa.

 • El grup municipal del PSOE presenta una moció sobre la mateixa qüestió el dimecres 29, dia immediatament anterior al ple, sense passar pel registre municipal, i amb la intenció de dificultar que la resta de grups municipals puguen estudiar el seu contingut.
 • La moció del PSOE de Cocentaina no és una redacció pròpia, sinó que és un plagi literal de l’elaborada l’any 2012 per altre partit estatal, a la que s’han afegit únicament un parell de retocs sense sentit degut a la pressa. Està absolutament buida de compromisos reals amb referència explícita a les persones LGTB. La paraula “visibilitat” ni tan sols apareix al text. No aporta res en aquest aspecte.
 • La vertadera intenció del PSOE amb aquesta moció ha estat usar-la de tallafocs per evitar eixir malparats quan s’oposaren a la del Col·lectiu 03820. Només cal recordar que la seua abstenció en 2012 els va reportar fortes crítiques i una gran erosió a la seua imatge. S’han ocupat més del què diran que de la visibilitat de la població LGTB.
 • L’alcalde Rafael Briet, del PSOE, ha obligat al plenari a que es vote en primer lloc la moció del grup socialista, tot i haver-se presentat dotze dies després que la del Col·lectiu 03820 i sense passar pel registre.
 • El Col·lectiu 03820, passant per alt la deliberada mala fe del PSOE de Cocentaina en la qüestió, i malgrat saber que la finalitat aparent del text i el seu objectiu real eren manifestament diferents, hem votat a favor del document del grup socialista. Considerem que la innoble actuació i pitjors intencions del PSOE no invaliden unes mesures que, encara que tinguen molt poca definició, no són negatives.
 • El grup socialista ha votat en contra de la moció elaborada pel Col·lectiu 03820, Compromís i UPyD excusant-se en unes suposades indicacions de l’organització Col·lectiu Lambda, i davant la nostra negativa a eliminar la proposta de declarar Cocentaina “poble amic de les persones LGTB”.
 • El Col·lectiu 03820 denunciem que hagen usat a Lambda com a excusa i com a instrument polític. No ens creiem que des de l’associació s’haja instruït al PSOE de Cocentaina perquè vote en contra de la nostra moció. És immoral afirmar que voten en contra perquè “la moció no tenia cap sentit ja que s’haguera botat intencionadament les aportacions del principal grup defensor d’aquests drets i lluitador en favor de la diversitat sexual, de gènere i familiar”. El PSOE és l’únic i últim responsable del sentit del seu vot.
 • Lambda no és l’única associació LGTB existent. La moció del Col·lectiu 03820, Compromís i UPyD va ser comunicada a altres entitats que van mostrar el seu suport a la mateixa. En la pròpia redacció del text han participat personalment membres de la comunitat LGTB y de famílies homoparentals. Considerem els seus criteris empíricament vàlids i representatius, sense que necessàriament pertanyen a cap organització LGTB específica.
 • Els drets de les persones LGTB existeixen. Al l’estat espanyol a més estan reconeguts i ja s’han aclarit les incògnites que els amenaçaven. No els considerem matèria qüestionable i per això no els exposem al debat, més encara quan no és competència dels ajuntaments donar o llevar drets a les persones. L’afirmació del PSOE de que gràcies a la seua moció “Cocentaina reconeix els drets de la població LGTB” és, senzillament, una fal·làcia.
 • La moció redactada pel Col·lectiu 03820, Compromís i UPyD és més concreta, més completa i més local que la del PSOE. Planteja qüestions i accions de reconeixement, de dignitat i de visibilitat, compromisos reals que sí es poden fer des d’un ajuntament i que el partit socialista de Cocentaina s’ha negat a aprovar.
 • Amb el vot en contra, el PSOE de Cocentaina no sols ha impedit la declaració com a poble amic de les persones LGTB. També ha votat en contra de la posada en marxa d’un programa municipal d’informació i educació sobre l’afectivitat sexual o de la col·locació de la bandera de l’arc de Sant Martí al balcó de l’ajuntament durant el Dia Internacional de l’Orgull LGTB.
 • El Col·lectiu 03820 considerem inacceptable que la tolerància i l’acceptació siguen amb la condició de mantenir-se invisibles, perquè és altra forma de fòbia especialment cruel contra la població LGTB. El PSOE de Cocentaina s’ha omplit la boca parlant de drets, però amb la realitat de les accions s’ha posicionat en contra de la visibilitat de les persones LGTB.

Per tot l’exposat manifestem que el procedir del PSOE de Cocentaina en aquesta qüestió ens ha resultat repugnant i amb unes formes contràries a l’entesa i la cordialitat entre les distintes forces municipals.

Finalment volem assenyalar l’evolució positiva comparada amb el que va passar amb la moció en matèria LGTB que vam presentar al 2012: S’ha produït la incorporació de Compromís i UPyD, Esquerra Unida ha passat de l’abstenció al vot a favor, el Partit Popular ha passat del vot majoritàriament en contra a l’abstenció, i s’ha aprovat la moció del PSOE, que tot i ser manifestament millorable és la primera en la història de Cocentaina en matèria LGTB.

El Col·lectiu 03820 anem a vetllar pel compliment d’eixa moció que sí s’ha aprovat i seguirem treballant per a que la nostra isca endavant.

Text de les mocions consultable a http://bit.ly/mocionsLGTB2013


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>