La ideologia indefinida

Resulta curiós que “Joves Socialistes de Cocentaina”, en l’article del mes passat, descriguen al Col·lectiu 03820 com d’ideologia “indefinida”, precisament per la situació desde la que prediquen: la crisi d’identitat i desfiguració d’un PSOE que no se sap quan tocarà fons i que ha perdut referent ideològics, votants i afiliats a manta els últims anys.De l’històric Partido Socialista Obrero Español, l’únic que queda realment es “Partido”. La ideologia se l’han anat reservant per fer la reforma laboral del 2010, a l’hora d’indultar banquers delinqüents, de reformar la constitució a mida de la troika, d’apostar per la monarquia sense referèndum… Però clar, com van a preocupar-se per allò en que s’ha convertit el PSOE si possiblement els actuals Joves Socialistes no n’han conegut altre?

Parlen de parella de fet, però a Cocentaina els que porten anys casats son PSOE i IU. Matrimoni formal, sense qüestionaments i en regim de ganancials, diríem. Llàstima que els 1800€ nets mensuals de cada regidor amb dedicació exclusiva no hagen servit per determinar la proporció de responsabilitat en nyaps clamorosos com el camp de terra o les obres i constants pedaços del Passeig.

De responsabilitat no interessa parlar al PSOE. El que vertaderament els té fotuts i pregonen sempre que poden, es com de malvat es el Col·lectiu que els ha impedit tindre alliberats. Aquest mateix PSOE és el que, només començar la legislatura, ens va oferir tindre regidors amb dedicació exclusiva, a canvi, clar està, de mantindre els seus. Vam dir que no. És el mateix PSOE que tractava la qüestió dels alliberats com si fora una cosa que els pertanyera i que únicament ells decidien com i a qui assignar-lo. Segueixen igual.

En tres anys el PSOE mai ha plantejat la creació d’un reglament municipal que organitze, de forma motivada, objectivament demostrable i sense excessos, la qüestió de les retribucions i indemnitzacions als regidors del govern i de la oposició. Això seria el més assenyat, el que evitaria abusos com els d’abans, però no és el que volen. S’esperen a veure si trauen majoria absoluta en les pròximes eleccions o si fan altre matrimoni i recuperen alliberaments amb un sou que molts tècnics superiors no tenen. Si aixó no passa, potser comencen a pensar en la necessitat d’un reglament.

Per cert, la privatització de l’aigua a Muro l’ha feta possible el vot a favor del PSOE. I “joves Socialistes” ho saben.

Article d'opinió escrit per Jose Juan Cortell


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>