La mà que ofega Ràdio

Anagrama conjunt

La mà que ofega Ràdio Cocentaina -i també la Revista El Comtat- és la que té les claus de la caixa en l’Ajuntament, ja que ha sigut sempre i és la font de finançament principal d’aquests mitjans. Com és ben sabut, la caixa de l’Ajuntament està en mans de la coalició de Govern formada pel PSOE-EU. Com que es veuen a punt de perdre les eleccions, ara diuen que potser caldrà tancar la ràdio i la revista perquè en 2014 va ntindre 2.600 euros de dèficit. Quina bogeria és aquesta?

La bona veritat és que el PSOE-EU no ha pogut controlar la ràdio ni la revista com li agradaria, per la senzilla raó que no tenia la majoria absoluta. En lloc de dialogar amb l’oposició, el que han fet és intentar ofegar-la. Com? Molt senzill: reduint els diners que l’Ajuntament destina als mitjans municipals. Si en 2008 i 2009 aquesta quantitat va ser de 139.513 i 143.000 euros anuals, en 2013 i 2014 s’ha reduït a 123.525 i 123.030 euros, és a dir entre 16.000 i 20.000 euros menys CADA ANY. On han anat aquests diners?

També en la publicitat contractada per l’Ajuntament amb la ràdio i la revista es nota l’intent d’ofegament per part del PSOE-EU. En 2008 van ser 9.362 euros. En 2009, 8.868 euros. Saben vostés quants en van ser en 2013? 899 euros! I en 2014? 709 euros. Estem parlant de 8.000 euros en poblicitat menys CADA ANY. Com volen que els mitjans de tots els socarrats no tinguen algun dèficit si el Govern municipal els està ofegant a consciència?

Però malgrat açò, Ràdio Cocentaina i la revista El Comtat aguanten. Tots en apretem el cinturó i elles també. Nosaltres apostem per uns mitjans de comunicació públics i de qualitat. Una revista i una ràdio interculturals, cosmopolites i modernes, alhora que arrelades en la nostra cultura. Sobretot, volem que estiguen al servei de TOT el poble de Cocentaina, i no només d’uns quants. Per això treballem i treballarem, per uns serveis PÚBLICS de veritat. La millor garantia per a tindre la ràdio i la revista que totes i tots ens mereixem és enviar una llarga temporada a l’oposició els que no han sabut governar. No deixarem que les tanquen. Si ens donen vostés suport aquest diumenge, farem tots els esforços perquè el poble de Cocentaina estiga més orgullós que mai de Ràdio Cocentaina i de la revista El Comtat.

Esther Blanes Bernabeu

Candidata del Col·lectiu 03820-Compromís


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>